Rottefella varslet tidligere i år rettslige skritt mot den finske sportsutstyrgiganten Amer Sports, som eier merkene Salomon og Atomic, etter at Amer Sports lanserte langrennsbindingssystemet Prolink.

Dette nye systemet skal gjøre det mulig å bruke skisko fra Salomon og Atomic på Rottefella-skibindinger og å benytte sko med samme såler til bindinger fra både Rottefella og Prolink.

Rottefella hevder Amer Sports har «brutt med markedsføringslovens forbud mot produktetterligning og reglene om god forretningsskikk. Amer har også brutt med grunnleggende bestemmelser i varemerkeloven», heter det i sluttinnlegget fra Rottefella.

Partene barker sammen i Oslo tingrett 13. juni og det er satt av en uke til å behandle tvisten.

Les også: Gresvig risikerer millionbot dnPlus (DN +)

- Vi har bedt om at retten først skal ta stilling til spørsmålet om stans av Prolink-produkter i forføyningssaken, og retten ser da samtidig på ansvarsgrunnlaget. Når dette er avgjort vil saken eventuelt gå videre til erstatningskravet. Vi ønsker ikke kommentere erstatningskravet, sier Rottefella-sjef Christer Johnsen til DN.no.

I sluttinnlegget fra Rottefella konkludererer prosessfullmektig Halvor Manshaus i advokatfirmaet Schjødt med at samlet sett «fremstår bruddene som bevisste fra Amers side».

- Vi ønsker ikke å kommentere saken på det nåværende tidspunkt, skriver motpartens prosessfullmektig, partner Steinar Lie i advokatselskapet Bryn Aarflot i en epost.

Les også: XXL vokser videre

I sluttinnlegget ber han retten frifinne Amer Sports, Atomic og Salomon.

Lie fastslår at det ikke foreligger noen villedende eller ufullstendig markedsføring, og at klienten hans verken har begått ulovlig produktetterligning eller handling i strid med god forretningsskikk.

Ifølge sluttinnlegget har Amer Sports, Atomic og Salomon heller ikke krenket Rottefellas patent eller designrettigheter.

Rottefella holder til på Klokkarstua i Hurum utenfor Oslo, og har østerrikske og sveitsiske eiere. Selskapet omsatte for 181,7 millioner kroner i 2014 og fikk et resultat før skatt på 32,7 millioner.

Amers Sports er børsnotert i Finland og det norske datterselskapet omsatte for 194 millioner kroner og fikk et resultat før skatt på 6,6 millioner i 2014. Konsernselskapet omsatte for 2,5 milliarder euro i 2015.

Les også: Klokkarstua fremfor Kina dnPlus (DN +)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.