- Det stilles stadig større krav til profesjonalitet i styrene. Vi lever i en stadig mer global verden, og bedriftenes styrer skal tilføre verdi i en virkelighet preget av stigende kompleksitet, begrenset informasjon og tidspress, sier Inge K. Hansen.

Han er tidligere toppsjef i både Statoil og Aker Kværner, og styreleder i blant annet Gjensidige og Troms Kraft.

Scandinavian Executive Institute (SEI) i samarbeid med den franske business-skolen Insead etablerer nå sin internasjonale styreutdannelse i Norge.

Siden Executive Board Programme (EBT) startet opp i Danmark i 2010 har over 100 norske ledere og styremedlemmer deltatt i programmet. SEI tar konsekvensen av den stadig økende etterspørselen etter utdannelsen i Norge, og har nå inngått et samarbeid med advokatfirmaet Wikborg Rein og den erfarne styrelederen Inge K. Hansen om et program spesialtilpasset norske deltakere.

- Det unike med programmet er at fokus i høy grad er rettet mot styrets muligheter og verktøy for å bidra til bedriftens verdiskaping, sier Inge K. Hansen.

- Helt naturlig å gå hele veien

- EBT ble etablert for å imøtekomme et økende fokus på styrearbeid i Norden, og behovet for mer kompetanse og profesjonalitet innen næringslivet, sier Steen Buchreitz Jensen, toppsjef i Scandinavian Executive Institute.

- Når vi opplever at det på hvert utdannelsesprogram er 15-20 prosent norske deltakere som velger å reise til Danmark for å delta, ser vi det som helt naturlig å gå hele veien og etablere utdannelsen i Norge, legger han til.

Steen Buchreitz Jensen, toppsjef i Scandinavian Executive Institute.
Steen Buchreitz Jensen, toppsjef i Scandinavian Executive Institute.
 

Han understreker at programmet er skreddersydd og tilpasset norsk næringsliv og norske rammebetingelser, samtidig som de opprettholder det unike ved utdanningen med henblikk på samarbeidet med Insead.

Kort og intensivt

Gjennom et kort og intensivt forløp får deltakerne den nødvendige kompetansen om styrearbeid i norsk regi, men også i et internasjonalt perspektiv.

Utdannelsen foregår over to moduler.

Første modul er på to dager og avholdes på Engø Gård på Tjøme, mens andre modul finner sted ved Insead i Frankrike over fire dager. Utdannelsen er praktisk og case-orientert med fokus på at deltakerne får konkrete verktøy med seg hjem.

Foruten Executive Board Programme (EBT), består utdannelsesprogrammene til Scandinavian Executive Institute også av Executive Management Programme (EMP), Leadership Accelaration Programme (LAP) og nettverket Executive Forum.

Les også:


Bergen åpner for sykling mot kjøreretningen

Presidentskapet med forslag om aksje-regelverk og smutthull  

Pollestad vil fortsette på Stortinget

 

- Det er oppskriften på en boligboble  

- Anbefalt av DNtv:

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:

Dette lager stjernekokkene når de er lei av å lage mat
Pasta Carbonara er Michelin-kokk Sven Erik Renaas nødløsning når han er lei av å lage mat. Hemmeligheten for å forvandle de enkle ingrediensene til en perfekt pastarett ligger i teknikken, ikke arbeidsinnsatsen.
00:53
Publisert:
 

Siste episode av DNs podkast:

Episode 11: Dette må du vite om "brexit", milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.