Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Et utvalg øl fra Haandbryggeriet som nå vil inngå i det nyfusjonerte Norbrew. Foto: Øvind Elvsborg
Et utvalg øl fra Haandbryggeriet som nå vil inngå i det nyfusjonerte Norbrew. Foto: Øvind Elvsborg les mer

Øl

Raider norske småbryggerier

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Antall lokale mikrobryggerier har skutt i været de siste årene og utfordrer pilsen med gammelt håndverk – og fyldigere, bitrere og fruktigere brygg.

For knappe ti år siden kunne man telle antall mikrobryggerier på én hånd, i dag står det store gjærende tanker i små brygghus fra Nordkapp til skjærgården utenfor Grimstad.

Den økende interessen og suksessen til mange av småbryggeriene har også begynt å tiltrekke seg investorer som ser muligheter til god avkastning.

Nå fusjoneres tre småbryggerier til ett selskap, Norbrew, samtidig som det nye selskapet kjøper 60 prosent av aksjene i det etablerte i Haandbryggeriet i Drammen, skriver Finansavisen.

Haandbryggeriet som har holdt på siden 2005 omsatte for rundt 22 millioner kroner i 2014.

- Flinke bryggere

Det nye selskapet vil ifølge konsernsjef Steinar Knutsen få en kapasitet på ti millioner liter og blir den største aktøren i Norge på håndverksøl.

– Vi kjøpte aksjeposten fordi de er flinke bryggere som lager godt øl og de har en bra standing i markedet, sier Knutsen til Finansavisen om kjøpet av flertallsposten Haandbryggeriet.

Selskapene som blir fusjonert til Norbrew er Voss Fellesbryggeri,  Northern & Co. på Fedje i Hordaland og Oslo & Akershus Bryggeri.

Tanken bak Norbrew er ifølge avisen at dette selskapet skal ivareta logistikk og innsalg overfor kjeder, Vinmonopolet, hotell, restaurant, catering og eksportmarkeder på vegne av de fire bryggeriene.

– Til høsten har vi planer om å kjøpe et svensk bryggeri med en kapasitet på 30 millioner liter. Det er alt jeg kan si om dette for øyeblikket, sier Norbrews konsernsjef til avisen.

Les også: Store penger i mikrobrygg (DN+)
 

Mikrobryggerier i «humle-skvis» - ølhunder må betale prisen

Protestøl i pluss  (DN+)

Rekord fra Nøgne Ø

- Anbefalt av DNtv:

 

Siste episode av DNs podkast:

Episode 11: Dette må du vite om "brexit", milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.


 

Næringsliv Mikrobryggerier Øl
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.