Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Norwegian ville trekke flypassasjeravgiften direkte fra kontoen til reisende som allerede har betalt billetten. Det har skapt storm. Foto: Per Ståle Bugjerde
Norwegian ville trekke flypassasjeravgiften direkte fra kontoen til reisende som allerede har betalt billetten. Det har skapt storm. Foto: Per Ståle Bugjerde les mer

Norwegian

– Det vil være ulovlig

Norwegian kan få problemer med å trekke flypassasjeravgiften fra kontoen til kunder som allerede har betalt billetten.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Norwegian har ikke lov til å trekke den nye flypassasjeravgiften fra dem som allerede har betalt billetten, mener Forbrukerombudet. Advokat Ola Fæhn mener Norwegian må ta regningen.

Norwegian har varslet flere tusen kunder om at de vil trekke flypassasjeravgiften fra kortet til dem som allerede hadde kjøpt og betalt billettene sine før 1. juni. Det faller ikke i god jord hos Forbrukerombudets jurister, melder TV 2.

Problemet er at Norwegian ikke har innhentet samtykke til å belaste kundenes kort med ekstrabeløpet.

– Det vil være ulovlig å trekke fra forbrukernes konto uten å ha samtykke. Ingen skal inn på kontoen din uten at du har sagt at det er greit, sier fagdirektør Jo Gjedrem i Forbrukerombudet og får støtte fra forbrukeradvokat Ola Fæhn.

Betalt allerede

– Jeg mener Norwegian må ta støyten for avgiften fordi denne billetten allerede er betalt idet man har bestilt på nettet og fått en fast pris. Da kan de ikke komme i ettertid og si at de vil ha mer.

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier de ville trekke pengene rett fra kundenes kort for å gjøre det så enkelt og effektivt som mulig for kundene. Dersom det ikke er mulig, vil selskapet vurdere alternative metoder.

– Vi vil se på andre måter å kreve inn avgiften på, for staten skal ha pengene sine.

Les ogsÅ: SAS vurderer å rømme fra flyavgiften (DN+)

Følg markedet på DN Investor

- Anbefalt av DNtv:

 

Fersk episode av DNs podkast med finansredaksjonen: Er Vipps egentlig så revolusjonerende? Hvilke biler kjører vi om ti år? Og er det virkelig bråstopp i næringseiendom?

DN-podkast: Finansredaksjonen  

NORWEGIAN AIR SHUTTLE ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Næringsliv Flypassasjeravgiften Forbrukerombudet Norwegian
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.