Konkurransetilsynet godkjenner ikke Blue Energy Holdings oppkjøp av ST1.

Konkurransetilsynet vurderer at Blue Energy Holding AS ikke er tilstrekkelig uavhengig og egnet til å opprettholde konkurransen i bensinmarkedet, opplyser tilsynet torsdag.

– Bensinmarkedet er et viktig marked for norske forbrukere. Vi har flere ganger de siste årene pekt på problemer i bransjen, og det er nettopp derfor det er avgjørende å sørge for at konkurransen ikke ytterligere reduseres, sier konkurransedirektør Lars Sørgard i en pressemelding.

Konkurransetilsynet har i sin vurdering sett konkurranseproblem ved kjøpers avhengighet til selger, og vurdert om kjøper er egnet til å gjenopprette konkurransen i markedet slik den var før foretakssammenslutningen, opplyses det.

«Brexit» eller «Bremain»? Følg britenes historiske EU-avstemning i DNs livestudio.

Les også på DN.no:

Giganten som nesten ingenting kan stoppe  

Møbelprodusent legger ned fabrikk  

Kristian Siem (67) ba britenes stats­minister om å legge frem en plan for reform av EU innenfra. Investoren er redd for at irritasjon over byråkrati sender britene ut av unionen. Ga EU-råd til Cameron dnPlus  (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen. (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Om den store "brexit"-uroen, endelig åpnet et vindu seg i finansmarkedene og er de over 60 verdt en ekstra ferieuke?

Hør DNs siste podcast om Vipps, fremtidens biler og om eiendom som både er dyr og billig:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.