Eksportprisen på oppdrettslaks falt 2,9 prosent i forrige uke. Fersk laks ble omsatt for 67,40 kroner per kilo. Det melder Statistisk sentralbyrå (SSB).

Selv med prisfallet er lakseprisen fortsatt svært høy sett i en historisk sammenheng. Ikke siden slutten av 1980-tallet har den vært så høy.

Ifølge DN har flere importører i Tyskland, Italia og Baltikum begjært oppbud eller sluttet å kjøpe norsk laks på grunn av dette.

Eksportvolumet på 13.845 tonn var 2,6 prosent lavere enn i uka før, da volumet var på 14.209 tonn.

Det ble eksportert 253 tonn frosen laks, og prisen var 62,35 kr per kilo.

Les mer på DN.no:

Bandak-konsernet overende

Etter å ha hjerteovervåket 200 idrettsutøvere er Jarle Holt overrasket over funnene: – Enkelte er nesten som narkomane

Øystein Stray Spetalen med tirade mot Aftenpostens Panama Papers-artikler  

DNs boligpanel Varsler kraftig prisvekst i årevis dnPlus (DN+)

Norges 500 største bedrifter: Verste år siden finanskrisen dnPlus (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.