– Dette viser lyspunktene i en vanskelig situasjon for verftsindustrien, så dette er godt for hele Vestlandet å la seg inspirere av, sier statsminister Erna Solberg.

Kleven verft på Sunnmøre har inngått kontrakt med Hurtigruten om å bygge to nye skip, med mulighet for ytterligere to skip.

– Det dreier seg om en kontrakt til en verdi på flere milliarder. Det er den absolutt største investering Hurtigruten har gjort gjennom tidene, sier konsernsjef Daniel Skjeldam til NTB.

– Det er en gledens dag i Ulsteinvik, i et område som har hatt det tøft, sier Solberg, som deltar i feiringen.

Norsk verft

– Idag skal vi feire! Vi er utrolig glade for at et norsk verft sikret seg den kontrakten. Det vil bli mange arbeidsplasser både på verftet og for leverandører i årene som kommer, sier Skjeldam.

Kleven verft vant den internasjonale konkurransen mot 11 andre verft.

– Denne kontrakten viser at det er stort håp for norsk skipsindustri i andre markeder enn oljen, og at de som er konkurransedyktige, kan komme inn i andre viktige markeder, sier Solberg.

Kleven er landets største skipsbyggingskonsern. I 2015 hadde selskapet rundt 770 ansatte på Sunnmøre.

Internasjonale farvann

Hurtigruten har de siste tre årene vært gjennom en kraftig omstilling, etter å ha gått minus i flere år. De nye skipene skal i første rekke sette kursen mot internasjonale farvann.

– Vi ser stort et stort potensial i andre deler av verden, i Arktis og Antarktis, sier konsernsjefen.

– Dette skal bli de råeste ekspedisjonsskipene i hele verden og komforten vil være i verdensklasse, lover han.

– Det er spennende at Hurtigruten satser så spenstig, og det viser deres styrke, nemlig cruise med naturopplevelser i kalde strøk, sier en entusiastisk statsminister. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.