Grethe Wittenberg Meier (51) fikk toppjobb som 25-åring og er i dag sjef for 600 eiendomsmeglere fordelt på 77 kontorer i eiendomsmeglerkjeden Privatmegleren.

Hun har vært leder for en rekke selskaper i ulike bransjer, men hevder selv å aldri ha lagt langsiktige karriereplaner.

- Jeg hadde ikke planlagt noen karriere da jeg var ung. Jeg liker å være med på å bestemme, og jeg har også vært opptatt av å bytte bransjer ofte for å stadig få nye utfordringer, sier hun.

I denne serien forteller et knippe kjente mennesker fra norsk næringsliv, politikk og akademia om sin karriere. Hva er resultat av valg og tilfeldigheter? Og hva tenker de om dagens arbeidsmarked?

«Mareritt»

Meiers karriere har vært preget av flere oppturer, men det er særlig én nedtur hun husker godt.

- Jeg har også opplevd å være ung og uten jobb. Det var etter at jeg hadde såkalte «uenigheter om strategiske veivalg videre» med min daværende sjef, sier hun.

Den gang følte Meier seg trygg på å få ny jobb, og fikk det hun selv omtaler som en «god økonomisk» kompensasjon. Samtidig fikk selvtilliten seg en knekk.

- Dette påvirket min selvtillit mest av alt jeg har opplevd. Det sitter ennå som et mareritt i kroppen. Jeg følte meg mislykket. Det var skremmende hvor fort selvtilliten gikk nedover, sier hun.

Å komme raskt ut i jobb igjen, ble redningen.

- Hadde jeg ventet noen måneder, ville det gjort noe med måten jeg ville selge meg inn hos mulige arbeidsgivere – troen på en selv er jo forutsetningen for å kunne selge seg inn, sier hun.

Hun ønsker ikke å gå nærmere inn på omstendighetene og hvem arbeidsgiveren var den gang.

Sjef som 25-åring

Allerede som 25-åring ble Meier finanssjef i kioskkjeden Narvesen. Hun ble i selskapet i 13 år.

- Da jeg ble tilbudt jobben som finanssjef i selskapet spurte jeg sjefen «tør du det?». Han svarte «tør du så tør jeg», forteller hun.

Sjefen hennes den gang var Helge Lindalen, som Meier i dag omtaler som én av de viktigste personene i sin karriere.

Les alle artiklene i denne serien

Senere gikk Meier fra jobben som administrerende direktør i den norske treningskjeden Sats til B2 Holding, som jobber med inndriving av misligholdt gjeld. Deretter endte hun opp i eiendomsmeglerbransjen.

Hun var toppsjef i Terra Aktiv Eiendomsmegling, som omfatter de to meglerkjedene Terra og Aktiv, før hun i 2012 ble ansatt som administrerende direktør i Privatmegleren.

- Nå har jeg funnet en bransje jeg vil være i og jeg vil aldri ut av denne bransjen igjen. Jeg blir her så lenge de vil ha meg, sier hun.

- Blant de aller tøffeste

Flere venter at meglerbransjen skal gjennom en tøff en omstillingsperiode. Stadig flere tjenester digitaliseres og flere i meglerbransjen mener det utdannes for mange eiendomsmeglere i dag.

Kunnskapsminister Thorbjørn Røe Isaksen er blant dem som venter at eiendomsmegleryrket nesten kan «forsvinne». Blant annet har også administrerende direktør Leif Laugen i eiendomsmeglerkjeden Krogsveen tidligere uttalt til DN at det både utdannes for mange og at det i dag er for mange utdanningssteder for eiendomsmeglere.

Meier tror også bransjen vil bli tøff fremover, men tror det vil alltid vil være behov for de flinkeste eiendomsmeglerne. Hun kommer med følgende oppfordring både til nåværende og gryende eiendomsmeglere:

- Eiendomsmegleryrket er blant de aller tøffeste, og du må være flink til å selge deg som person. Det er mange som vil inn i bransjen eller som allerede jobber i bransjen som ikke leverer, og vil slite med å møte utfordringene fremover.

Tidligere artikler i denne serien:

Petter Stordalen: - Det forandret karrieren min

Kristin Skogen Lund: - Jeg kan tenke meg å starte for meg selv

Bente Landsnes: Derfor droppet børsdirektøren utdannelse

Lise Lyngsnes Randeberg: - Krisetider rammer også høyt utdannede

Jarand Rystad: Synes kollegaen var «gal» som ville bli med på gründersatsingen

Kjerstin Braathen: - Fikk meg en skikkelig nesestyver

Julie Brodtkorb: - Deres innsats har vært avgjørende

Ole Henrik Wille: - Jobben er en stor del av min identitet

Anita Krohn Traaseth: - Å gå på Nav var lærerikt

Hilde C. Bjørnland: Kom tilbake til Norge som en «fremmed fugl»

May-Britt Moser: - Vi bygde dette fra ingen ting

Trond Omdal: - Ikke bekymret for å anbefale studier innen olje og gass

Margrethe Øvrum: - Det gjør meg vondt langt inn i sjela

Anbefalt av DNtv:

Åpner falkevingedørene 30 cm fra betongstolpe
Det er små marginer når DNs biljournalist tester om falkevingedørene til Tesla Model X kan åpnes i trange parkeringshus.
01:16
Publisert:
 

Teslas nye «folke-SUV» gjør 0-100 km/t på 3,4 sekunder
DN har testet Tesla Model X. Dette er dommen.
04:19
Publisert:
 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.