- Vi hadde unormalt mye fisk som døde i slutten av forrige uke. Det oppstod unormale og svært vanskelige strømforhold. Det gjorde at mye fisk døde i anlegget i Skipningsdalen. Det var stort sett bare merden ytterst mot vest som ble rammet. Den tok av for strømningsforholdene for de andre merdene, forklarer kommunikasjonssjef Ola Helge Hjetland i Marine Harvest til avisen Agder, ifølge Intrafish.

Hjetland forklarer at de spesielle strømforholdene var så kraftige at det gjorde det vanskelig for fisken å svømme mot strømmen slik den normalt gjør.

Mattilsynet er varslet og selskapet overvåker situasjonen tett og vurderer løpende hvilke tiltak som må iverksettes.

Hjetland kommenterer ikke verdien av fisken som gikk tapt, men bekrefter at det var fisk som snart var slakteklar. Det er ifølge Agder flere år siden forrige gang Marine Harvest hadde store tap på anleggene i Flekkefjord.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert:

Spice Girls 20 år
Alexandra Gjerpen og Jenny Dellegård deler sine beste minner fra den gangen Spice Girls dominerte hitlistene - for 20 år siden.
01:60
Publisert: