For første gang på over tre år lyser det ikke rødt av bemanningsbransjens kvartalstall.

I andre kvartal er antallet fakturerte timer på ganske nøyaktig samme nivå som i andre kvartal ifjor.

Omsetningen for samtlige aktører i bransjen økte med 2,3 prosent.

– Tallene indikerer at bunnen nå er nådd, og at markedet vil stabiliseres i månedene som kommer. Dette er gode nyheter for bemanningsbransjen, sier fagsjef Even Hagelien i NHO Service, arbeidsgiverorganisasjonen der de aller fleste bemanningsbyråene er medlemmer.

Rødt i oljebeltet

Men om totaltallene viser at nedgangen er stanset opp, er det store variasjoner mellom fylkene. Nedgangen fortsetter i fylker som Rogaland, Vest-Agder og Møre og Romsdal. Men samtidig øker aktiviteten kraftig i Akershus som er et av de største markedene for bemanningstjenester.

– Det verste synes å være tatt i oljebransjen, sier Espen Hem Jakobsen, administrerende direktør i Jobzone.
– Det verste synes å være tatt i oljebransjen, sier Espen Hem Jakobsen, administrerende direktør i Jobzone. (Foto: Jobzone)
Det er vekst i åtte fylker.

Tallene viser at yrkesområdet bygg og anlegg vokser med nær 20 prosent. Og områdene tekniske tjenester og industri/produksjon, som har hatt et kraftig fall gjennom oljenedturen, har henholdsvis en liten vekst og en ørliten nedgang i andre kvartal.

– Arbeidsmarkedet i Norge er veldig delt, og det er fortsatt krevende tider for bemanningsbransjen i deler av landet, sier Hagelien.

Nær bunnen

Administrerende direktør Espen Hem Jakobsen i Jobzone sier selskapet hans har hatt et strålende første halvår.

– Det er litt tidlig å si at bunnen er passert, men jeg tror i alle fall vi er veldig nær bunnen nå, sier han.

– Det verste synes å være tatt i oljebransjen, og særlig bygg og anlegg veier opp. Fallet i aktiviteten har roet seg ned, og mange bedrifter ser nå større muligheter for vekst enn for bare kort tid siden, sier han.

– Alle oppslagene i mediene, om hvor ille det er, har nok gjort at mange er blitt litt ekstra restriktive og avventet å sette i gang prosjekter og planer. Det har bidratt til å forsterke fallet for bransjen. Nå opplever vi at aktørene tør gjøre litt mer. Signalene for høsten er derfor relativt positive, mener han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.