Nordea slutter seg til Danske Bank og blir likeverdig distribusjonspartner i den mobile betalingsløsningen MobilePay, opplyser bankene torsdag. Samtidig inviteres alle interesserte banker i Norden til å slutte opp om løsningen.

Direktør for næringslivspolitikk i IKT-Norge, Liv Freihow, tror nyheten kan sette fart på bruken av mobile betalingstjenester i Norge.

Det er imidlertid mindre sannsynlig at DNB vil slutte seg til samarbeidet, etter massiv markedsmessig suksess med sin egen tjeneste, Vipps, mener hun.

- Vi har aldri sett en så stor merkevaresuksess som Vipps, og jeg tror ikke DNB kommer til å være spesielt truet. DNB kommer aldri til å legge fra seg Vipps, sier Freihow til Dagens Næringsliv.

- Toget er gått

Som interessorganisasjon for en samlet teknologi -og telekombransje, jobber IKT-Norge med et bredt spekter av finansielle tjenestetilbydere. Freihow tror at MobilePay og Vipps nå vil lede utviklingen, og gjøre det vanskelig for andre tilbydere å få feste.

- Det blir vanskelig for et lite selskap å tilby en egen løsning nå. Det toget er gått, og jeg tror at miljøene for digitale finansielle løsninger nå vil fokusere på andre tjenester, sier direktøren.

Freihow mener også at forbrukerne vil tjene på utviklingen. Færre løsninger og færre applikasjoner vil gjøre brukerne mindre forvirret, og mer komfortable i bruk av mobile betalingstjenester, tror hun.

- Det er veldig smart trekk i forhold til forbrukeren at vi nå kanskje får to-tre hovedløsninger. Hvis hver kunde skulle ha sin applikasjon ville det være tregere å få i gang, sier IKT-toppen.

- Smart trekk

Hun ønsker ikke å sammenligne de tekniske kvaliteten mellom MobilePay og Vipps, men mener de fremstår med samme funksjonalitet. Freihow tror konkurransen mellom Nordea/Danske Bank og DNB kommer til å bidra til økt utvikling av tjenestene.

- Den store kompetansen på dette finnes ikke i bankene selv, men i miljøer utenfor bankene, sier hun.

IKT-direktøren påpeker samtidig at det ville være en fordel om det ble utarbeidet en felles standard for betalingsbetaling via mobil.

- Det tror jeg er veldig smart, og det kan godt hende at vi kan se, sier hun.

DNBs mobilbetalingstjeneste Vipps ble lansert like i forkant av den norske lanseringen av MobilePay i 2015, og har blitt raskt populær (se grafikk). Danske Bank var imidlertid først ute med å tilby en gratis løsning, noe DNB var rask til å følge opp.

Bakgrunn: Trapper opp krigen om mobilbetaling og Tjener ikke penger på Vipps dnPlus

Sparebank1-gruppen tilbyr også en lignende tjeneste, mCash, en betalingsløsning som banken kjøpte for tolv måneder siden.

Les også: Kommentar: Kina-tall svekker troen på global vekst

Norge har solgt SAS-aksjer for 132 millioner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet med DNInvestor

Anbefalt av DNtv:

Johaug: -Jeg er helt knust, vanvittig fortvila og jeg er forbanna.
Therese Johaug forteller hvordan hun har havnet i den vanskelige situasjonen
02:09
Publisert:
 

 
Legen går på dagen: - Hvis det finnes rom for rettssikkerhet så vil ikke Therese sanksjoneres.
Landslagslege Fredrik S. Bendiksen trekker seg fra sin stilling etter at Therese Johaug ble tatt for bruk av stoffet clostebol.
05:25
Publisert: