Tryg Forsiking oppjusterer antall årsverk som må bort i Norge til 100, ifølge bt.no.

Forsikringsselskapet har tidligere varslet at 60 årsverk skal bort i den norske virksomheten.

Kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg opplyser overfor DN at Tryg har varslet internt om at bemanningen i Norge skal reduseres med omlag hundre årsverk. Dette antallet har imidlertid ikke vært alment kjent, forklarer han.

Ole Irgens, Tryg Forsikring
Ole Irgens, Tryg Forsikring

- Det foreligger ingen planer om ytterligere kutt som følge av den foreslåtte finansskatten. Men det vi har sagt, er at når vi får en ekstrakostnad på 40 millioner kroner, er det strengt tatt bare to måter det kan tas ut på, enten å øke utgiftene eller å kutte kostnaden. Da vil ett av virkemidlene være å se på antall ansatte, sier Irgens til Dagens Næringsliv.

- Men, vi har ikke kommet med noen konkret noen beslutning nå om ytterligere ansattkutt, sier han.

Regjeringens foreslår en finansskatt på fem prosent på lønn og overskudd i statsbudsjettet for neste år.

- Hva vi kommer til å gjøre fremover nå, det vet jeg ikke, og jeg kan ikke stå her og si at vi ikke kommer til å gjøre flere nedbemanninger, men vi har ikke sagt noe konkret som følge av dette, sier Irgens til DN.

Direktør for danske Trygs forsikringsvirksomhet i Norge, Espen Opedal, mener at finansskatten vil stimulere hele næringen til å flytte flere oppgaver, som it-tjenester, til lavkostland.

- Vi har regnet ut at regjeringens foreslåtte finansskatt får en effekt for Tryg i Norge på 40 millioner i året. Dette er penger vi må hente inn igjen. Det vil kunne akselerere den nedbemanning vil allerede er i gang med, sier Opedal til bt.no.

Les også: Derfor blir ikke forsikringen billigere

Tryg Forsikring hadde 1113 årsverk i Norge ved årsskiftet.

Det danske forsikringsselskapet la tirsdag frem et resultat før skatt på 923 millioner danske kroner i tredje kvartal 2016, mot 186 millioner danske kroner samme kvartal året før.

Les også: Venter mobil betalingskamp også fra Facebook og Apple

Nordea og Danske Bank går sammen mot Vipps (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet med DNInvestor

Anbefalt av DNtv:

Tid for dekkskifte. Har du husket denne?
Gjør du det selv så er det et par ting du må være oppmerksom på, spesielt om du har uorginale felger på dekkene dine.
02:12
Publisert:
 

Prat påvirker ofte markedet
Signaler om produksjonskutt gir store prisutslag på oljeprisen. DNs kommentator Bård Bjerkholt om presidentvalget og andre drivere i markedet.
02:21
Publisert: