Det var i en rutinemessig kontroll før avgang at kapteinen blåste til 0,1 i promillekontrollen, skriver VG. Promillen er under den lovlige grensen, men flykapteinen ble likevel tatt med av politiet.

Politiet oppretter sak på forholdet for å avklare om det har vært en overtredelse av lovverket, noe som er usikkert ettersom utåndingsprøven på kapteinen viste 0,0.

– De som tjenestegjør i lufta, må være avholds innen åtte timer før de starter på arbeid. Det er dette vi nå vil etterforske, sier operasjonsleder Kristian Loraas hos politiet på Romerike.

Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, bekrefter at det dreier seg om marginale verdier.

– At besetningen skal ha en promille på 0,0 åtte timer før de starter på jobb er en intern SAS-regel, men som vi tar med største alvor, sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.