Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Høyesterett har konkludert med at måten Ikeas restrukturering ble gjennomført på, bare var skattemessig motivert. Her er Ikeas varehus i Bergen. Foto: Eivind Senneset
Høyesterett har konkludert med at måten Ikeas restrukturering ble gjennomført på, bare var skattemessig motivert. Her er Ikeas varehus i Bergen. Foto: Eivind Senneset les mer

Skatt

IKEA tapte skattesak i Høyesterett

IKEA har også i Høyesterett tapt skattesaken mot Skatt øst. Møbelgiganten krevde fradrag på et internt lån, og må dermed belage seg på en skattesmell.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I 2007 skilte selskapet ut sine norske varehus fra Ikea Handel & Eiendom i egne selskaper som ble overført til et holdingselskap i Nederland. Senere ble de kjøpt tilbake, finansiert med et lån fra selskapets internbank i Belgia. Deretter ville selskapet ha fradrag for rentene fra lånet.

Staten ved Skatt øst har tidligere fått medhold i to rettsinstanser i sin oppfatning av at omstruktureringen fremstår som «urimelig og unaturlig» og var begrunnet i «illojal skatteplanlegging». Tingretten og lagmannsretten mente eiendomstransaksjonene ikke hadde noe annet mål enn å spare skatt.

Nå har altså IKEA tapt saken også i landets øverste rettsinstans.

«Høyesterett kom enstemmig til at et selskap måtte nektes rett til fradrag for renter på et betydelig konserninternt lån etter de ulovfestede reglene om gjennomskjæring i skatteretten», skriver Høyesterett i en redegjørelse om avgjørelsen.

Fra IKEA får NTB opplyst at det aktuelle skattebeløpet allerede er betalt.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om vekstoppskriften: Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes. Gaselle-forsker Jarle Bastesen gir blant annet råd om hvordan man skal unngå gasellefellene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

Anbefalt av DNtv:

 

Næringsliv Ikea Handel Skatt øst IKEA Skatt
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.