Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Et dansk selskap eid av det norske oppkjøpsfondet FSN Capital gjør flere titall norske IT-gründere rike når det kjøper det norske IT- og konsulentselskapet Mesan. Her FSN Capital-sjef Frode Strand-Nielsen. Foto: Gorm K. Gaare
Et dansk selskap eid av det norske oppkjøpsfondet FSN Capital gjør flere titall norske IT-gründere rike når det kjøper det norske IT- og konsulentselskapet Mesan. Her FSN Capital-sjef Frode Strand-Nielsen. Foto: Gorm K. Gaare les mer

Konsulentvirksomhet

Norske gründere deler 150 mill.

Norske konsulent- og IT-gründere deler 150 millioner kroner når selskapet deres selges til et selskap kontrollert av oppkjøpsfondet FSN Capital.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det danske IT-selskapet Netcompany kjøper det norske konsulent-huset Mesan for rundt 150 millioner kroner.

Netcompany er 50 prosent eid av det norske oppkjøpsfondet FSN Capital, gründet og ledet av Frode Strand-Nielsen. Mesan er et norsk IT-konsulentselskap som hovedsakelig driver med systemutvikling. Det ble startet i 2000 av en gruppe personer med lang erfaring fra konsulentbransjen.

Styreleder Peter Pronstad (60) eier rundt 25 prosent og innkasserer dermed rundt 38 millioner kroner. Det samme gjør administrerende direktør Gorm Hedløy (52) som også eier rundt 25 prosent. Ellers er det flere titall andre gründere og medarbeidere på eiersiden som deler gevinsten seg imellom. De fleste reinvesterer en del av pengene og blir med som eiere av Netcompany.

Dansk vinner

Netcompany har posisjonert seg en av vinnerne i det danske konsulentmarkedet med vekst på over 20 prosent på både topp- og bunnlinjen siden selskapet ble startet i 1999. Med Mesan får Netcompany en virksomhet i Oslo med over 120 ansatte som leverer IT-løsninger og som har klart på tiltrekke seg flere IT-talenter i markedet. Mesan hadde i 2015 et driftsresultat på 21 millioner kroner, av en omsetning på 108 millioner kroner.

- Ta resten av Nord-Europa

- Vi har fulgt Netcompany lenge og er særlig imponert over selskapets evne til å posisjonere i det danske IT- markedet og vært en foregangsfigur for hvordan fremtidens IT-prosjekter bør gjennomføres, sier styreleder og hovedaksjonær Peter Pronstad i Mesan.

- Vi er overbevist om at det er et kjempepotensial i dette samarbeidet og at vi sammen med våre danske venner kan løfte selskapet til å bli en vesentlig IT-leverandør i Norge. I neste runde skal vi jobbe sammen om å ta resten av Nord-europa, legger han til.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om stigende boligpriser, jublende aksjonærer i landets største bank og hvorfor det er glade dager for forbrukerbankene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

DNtv viser vinneren av firmabiltesten:

Næringsliv FSN Capital IT Konsulentvirksomhet
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.