Norges Bank beholder som forventet styringsrenten på 1,5 prosent.

Les saken fra offentligjøringen her: Holder renten uendret

- Dette er helt som ventet, sier sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets.

- På kort sikt er sannsynligheten for rentekutt fjernet. Det er evig lenge til det kommer noen renteøkning. Det vil vi nok ikke se før ut i 2016.

Både analytikere og Norges Bank legger spesielt vekt på utviklingen i Eurosonen, der renteøkningen er dyttet enda lengre tilbake.

Påvirket kronekursen

Valutamarkedet reagerte på renteavgjørelsen med å styrke kronen markant umiddelbart etter Norges Banks offentliggjøring.

- Mange ventet at «hengekøya» skulle bli slakkere, men i stedet fjernet Norges Bank muligheten for rentekutt, forklarer Bruce.

«Hengekøya» på renteprognosener den mulige rentebunnen på Norges Banks styringsrente.

- Som håpet, ikke som forventet

- Valutamarkedet posisjonerte seg for den negative siden, sier analytiker Jon Christoffersen om den markante kroneutviklingen.

Kronekursen gikk fra 8,28 til 8,21 mot euroen og styrket seg også mot dollaren.

- Rentebeslutningen leverte som man håpet, men ikke som man trodde, forklarer Christoffersen om utviklingen.

Positivt for boligmarkedet

- Dette er positivt for boligmarkedet. Boliglånsrentene holdes lave lenge, og banker kan velge å kutte egne renter ytterligere, forklarer Bruce.

Siden mai i år har det vært kjent at oljeinvesteringene vil falle, og det kan også dempe prisveksten i boligmarkedet.

- Det har vi spesielt sett i Stavanger. Det som kan trekke andre veien etter hvert er effekten av oljeinvesteringene.  Det vil legge en demper på prisene, sier Bruce, som likevel ser positivt på boligmarkedet som helhet fremover.

Les også:

Godkjente fiktive fakturaer

Lånte penger til Sverigedemokraterna - får superavkastning

Betaler 65 milliarder kroner for tomt  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.