Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
RAMMES. Carlsberg er markedsleder på øl i Russland, men salget i landet gikk ned med seks–syv prosent i årets andre kvartal. Her fra en bar i St. Petersburg. Foto: Alexander Demianchu, Reuters/NTB Scanpix
RAMMES. Carlsberg er markedsleder på øl i Russland, men salget i landet gikk ned med seks–syv prosent i årets andre kvartal. Her fra en bar i St. Petersburg. Foto: Alexander Demianchu, Reuters/NTB Scanpix les mer

Øl

Taper 700 millioner på sviktende øl-etterspørsel

Den danske ølprodusenten Carlsberg legger ned to av sine bryggerier i Russland.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Nedleggelsene kommer til å koste Carlsberg 700 millioner i nedskrivninger, opplyser ølgiganten i en pressemelding torsdag.

De ansatte ved bryggeriene i Tsjeljabinsk og Krasnojarsk ble permittert allerede i september i fjor. Mellom 500 og 600 ansatte er rammet.

Rammet av økonomien

– Vi så et fallende russiske marked fram til vi innstilte produksjonen, og vi har sett at det fortsetter å krympe. Det er på grunn av økonomien i Russland at etterspørselen faller, mener pressesjef Jens Bekke i Carlsberg.

Fremdeles øl nok

Nedleggingen av de to bryggeriene betyr på ingen måte at det blir slutt på dansk øl i Russland, for Carlsberg har ytterligere åtte bryggerier på russisk jord.

Økonomi Carlsberg Russlands boikott Russland Øl
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.