Til tross for uendret styringsrente fra Norges Bank, setter Landkreditt Bank nå ned renten på landbrukslån med inntil 0,20 prosentpoeng, opplyser banken i en pressemelding torsdag.

Norges Banks hovedstyre besluttet i dag å holde styringsrenten uendret på 1,25 prosent. Landkreditt Bank setter likevel ned renten på lån til landbruket. Ny beste rente på landbrukslån er 3,50 prosent.

- Vårt formål er å bedre økonomien til medlemmene og kundene gjennom å tilby gode bank- og finanstjenester. Dagens rentekutt er helt i tråd med vårt formål, sier Ole Laurits Lønnum, konsernsjef i Landkreditt Bank.

Ifølge meldingen ønsker banken å bidra til at en enklere oppstart for unge bønder og setter ned renten på Generasjonsskiftelån. Ny beste rente er 3,20 prosent nominelt.

Renteendringene trår i kraft fra og med i dag for nye kunder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

- Det var sannsynligvis et «close race»

- Norges Bank klusser det til!

Kraftig kronehopp etter rentebeskjed

Rører ikke renten