Ulstein er styreleder og visedirektør i verfts- og industrikonsernet med samme navn. Der har 60 personer nylig mistet jobben, 50 er permittert og ytterligere 40 har fått permitteringsvarsel, skriver Dagbladet.

Nå stiller han og NHO-direktør Kristin Skogen Lund krav til politikerne for å hjelpe dem som blir rammet av krisen.

De ønsker seg blant annet kutt i formue- og selskapsskatten. I tillegg vil de ha flere studie- og lærlingplasser og at folk som mister jobben kommer raskere over i nytt arbeid.

Lover skattekutt

De ber også om økte investeringer for å vri forskning og utvikling over på områder som kan bli lønnsomme i fremtiden og at det offentlige er forsiktige med pengebruken, men fortsetter å bruke på infrastruktur.

Statsminister Erna Solberg (H) lover skattekutt, men kutter ikke i selskapsskatten med lett hjerte.

– Det er ingen av oss som ønsker denne typen skattelettelser, for selskaper som går godt, bør bidra og betale skatt, understreker Solberg. Internasjonal konkurranse gjør at hun mener det likevel er nødvendig, fordi landene rundt oss setter ned selskapsskatten. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.