Etter at nye tall viste at Norsk industriproduksjon faller kraftig mandag, sank kronen markant. I dag har kronen hentet inn rundt halvparten av gårsdagens tap, og styrket seg både mot euro og dollar.

Sjeføkonom Shakeb Syed i Sparebank 1 Markets.
Sjeføkonom Shakeb Syed i Sparebank 1 Markets. (Foto: Gorm K. Gaare)

Følg valutakursene på DNs børs- og markedssider.

- Jeg synes man må se kronesyklusen i sammenheng med den merkbare svekkelsen i hele går, som startet fra morgenen av, men akselererte etter de svake industritallene, sier sjeføkonom i Sparebank 1 Markets, Shakeb Syed til DN.

- Overdrivelse

Tirsdag formiddag koster en euro 9,26 kroner, mens en dollar koster 8,28 kroner. Det er begge markante økninger siden mandagens fall.

- På mandag gikk kronen opp til 9,30 mot euroen på et volatilt industriproduksjonstall. At markedet skal reagere så fryktelig mye på det var en overdrivelse. Det forsto flere, og hengte seg på og kjøpte kronen, sier han.

Syed har lenge ment at den norske kronen er for svak, og spår en langt sterkere utvikling fremover.

- Dagens kronekurs er i bunn og grunn bare en reversjon fra gårsdagens fall. Jeg mener kronen er for svak, og vil styrke seg i løpet av de neste seks måneder, sier han.

«Spesiell» dollar-styrkelse

Dollaren svekket seg tirsdag morgen mot alle andre hovedvalutaer, etter at valutahandlere reduserte sannsynligheten for at den amerikanske sentralbanken Federal Reserve vil heve renten denne måneden, skriver Bloomberg News.

- Kronekursen mot dollaren er litt spesiell. Rundt 4-5 tiden i morges svekket dollaren seg mot euro. Den svekkelsen gjorde at kronen styrket seg mot dollaren, og i tillegg fikk man reverseringen av gårsdagens kronesvekkelse fra i går, sier Syed.

Les også på DN.no:

Byr 70 milliarder for oljeletingsselskap  

Asia i dag: Kina under nytt press

Kristian Røkke kjøper aksjer i selskapet han er sjef for

Se DNTV:

Eksklusivt: Møt mannen bak Popcorn Time

 

Ekslusivt: Møt mannen bak Popcorn Time
Federico Abad er mannen som skapte Popcorn Time, pirattjenesten som har fått filmindustrien i Hollywood til å skjelve. DN møtte mannen som hittil har valgt å være anonym i hjembyen Buenos Aires
02:47
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.