Nordea Markets har oppdatert sine økonomiske utsikter.

Blant annet har meglerhuset justert sine valutaprognoser, som inneholder endringer i anslagene for den norske kronen.

- Kronen er på historisk svake nivåer. På lengre sikt er det nedsidepotensiale for euro-norske, med utsikter for en høyere oljepris, heter det i rapporten.

På kort sikt slår imidlertid meglerhuset fast at en svak krone er en del av stimulansen Norges Bank mener norsk økonomi har behov for.

Nordea Markets ser for seg at sentralbanken vil kutte renten to ganger til, kommer det frem i rapporten.

- Vi ser for oss en svakere krone enn Norges Bank, men mer i form av høyere dollar-norske, pund-norske og svenske-norske enn euro-norske, skriver analytikerne.

Dette er Nordea Markets kroneprognoser:

Følg valutakursene med DN Investor

Venter styrkning på lengre sikt

I forrige uke justerte også DNB Markets sine valutaprognoser.

- Vi ser at det skal noe til før oljeprisen kommer opp på de nivåene vi har som anslag. Vi har et anslag på 50 dollar i andre kvartal. Vi holder på det, men utgangspunktet er noe lavere enn hva vi hadde sett for oss i januar, sa valutastrateg Magne Østnor i DNB Markets til DN.

Men på lengre sikt mener Østnor, som tidligere, at kronen vil styrkes mot euroen.

- For det første på grunn av en høyere oljepris. Men også fordi vi ser for oss en euro som vil være under press i all den tid ECB er ventet å lette pengepolitikken ytterligere, sier han.

Dette er DNB Markets' kroneprognoser fremover:

For tidlig

Valutastrateg Nils Kristian Knudsen i Handelsbanken Capital Markets står ved sin prognose om at en euro vil koste 9,50 kroner om tre måneder.

- Før vi endrer på kronekursanslag, må vi se en mer trend som formes i oljeprisen. Enten at den faller mer eller begynner å stige, sier han til DN.

- Foreløpig er det altfor usikkert, understreker Knudsen.

Knudsen tror det er for tidlig å se for seg at kronen vil styrkes betydelig.

Han viser til at markedet for kroner er preget av små posisjoner.

- Man er rask med å gå inn og ut. Man sitter med den risikoen at hvis man bommer veldig på oljeprisen, så går det dårlig, sier Knudsen.

Handelsbanken Capital Markets guider at en euro koster 9,50 kroner i andre, tredje og fjerde kvartal i 2016.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg valutakursene med DN Investor

Les også på DN.no:

Flere må gå i Sevan Marine

Telenor er nærmere 5G

- Det vil ikke bli noen avtale om produksjonen

Se DNTV: - Sentralbanken har ikke så mye mer igjen å gi

- Sentralbanken har ikke så mye mer igjen å gi
Sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets kommenterer sentralbanksjefens tale.
03:26
Publisert: