Tolvmånedersveksten i bruttogjelden til husholdninger og ikke-finansielle foretak falt til 5,3 prosent i januar fra 5,4 prosent måneden før, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå mandag.

På forhånd var det ventet en nedgang til 5,1 prosent, ifølge estimater som TDN Finans har hentet inn blant fire økonomer.

Tolvmåndersveksten i bruttogjelden til husholdningene var på 6,1 prosent i januar, identisk som måneden før. Samlet hadde norske husholdninger en innenlandsk bruttogjeld på 2894 milliarder kroner ved utgangen av januar.

For bedriftene økte tolvmånedersveksten i låneopptakene med 3,6 prosent, sammenlignet med 3,5 prosent måneden før. De ikke-finansielle foretakene hadde en innenlandsk bruttogjeld på 1596 milliarder kroner ved utgangen av januar.

Kommuneforvaltningens innenlandske bruttogjeld utgjorde 436 milliarder kroner ved utgangen av januar. Tolvmånedersveksten var 6,2 prosent fram til utgangen av januar, ned fra 7,6 prosent fram til utgangen av desember i fjor, skriver SSB i en melding mandag.

Veksten i utlån fra banker og kredittforetak var på 5,8 prosent på tolvmånedersbasis i januar, opp fra 5,7 prosent måneden før. Av publikums samlede gjeld står banker og kredittforetak for 80 prosent av utlånene.

Veksten i obligasjonsgjeld var på 3,9 prosent på tolvmånedersbasis i januar, mot 4,5 prosent måneden før. Veksten i sertifikatgjelden var på 15,4 prosent på tolvmånedersbasis i januar, ned fra 23,6 prosent måneden før.

Følg markedene i DN Investor

Les også:

Ukeporteføljene:  Lemper ut fiskeaksje

Mitsui kjøper seg inn i Hexagon

Oljeprisene: - Det verste salgspresset er kanskje over

Se DNtv: Janne Log løper «Tour de finance» fra Frogner til Fornebu hver dag

Janne Log løper «Tour de finance» fra Frogner til Fornebu hver dag
Slik får konserndirektøren i Evry trent i tidsklemma. En mil om dagen klarer alle, smiler hun.
01:37
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.