Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
SKATTEPARADIS. DNBs datterbank i Luxembourg bisto kunder med å opprette 40 postboksselskaper i skatteparadiset Seychellene i årene 2006 til 2015. FOTO: AFP PHOTO/Roberto SCHMIDT
SKATTEPARADIS. DNBs datterbank i Luxembourg bisto kunder med å opprette 40 postboksselskaper i skatteparadiset Seychellene i årene 2006 til 2015. FOTO: AFP PHOTO/Roberto SCHMIDT les mer

Skatteparadiser

G20 foreslår svarteliste for skatteparadiser

G20-landene ønsker seg både en svarteliste for skatteparadiser og mer åpenhet for internasjonale skallselskaper, ifølge et utkast til uttalelse fra finansministermøtet i Washington.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Finansministere fra verdens økonomiske kjemper har torsdag og fredag vært samlet for å diskutere blant annet tiltak i kjølvannet av Panama-avsløringene.

Torsdag foreslo finansministrene i Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia og Spania en svarteliste over skatteparadiser som ikke deler nødvendig selskapsinformasjon med andre.

De fem landene foreslo også å etablere transnasjonale registre som identifiserer de reelle eierne av selskaper, fond og stiftelser som kan være i stand til å gjemme seg for myndighetene.

Nyhetsbyrået AFP melder fredag kveld at utkastet til G20-landenes felles uttalelse etter møtet inneholder en anbefaling om at det lages en svarteliste for skatteparadiser. I tillegg tas det til orde for mer åpenhet for skallselskaper som gjør skatteunndragelse og hvitvasking av penger mulig. (©NTB)

Les også:

Dette kan få oljeprisen til å stupe igjen

«Hammerslag» mot skattejuks

Staten krever større betaling fra Westerdals

Fått med deg denne?

 

Økonomi G20 Skatteparadiser
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.