Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Oljefondets Yngve Slyngstad. Foto: Per Ståle Bugjerde
Oljefondets Yngve Slyngstad. Foto: Per Ståle Bugjerde les mer

Facebook

Oljefondet sa nei til Facebook før børsnotering

Før børsnoteringen i 2012 ville Facebook ha oljefondet med på investorsiden. Den gangen takket fondet nei, men i dag er flere milliarder plassert i nettgiganten.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Sjefen for Statens pensjonsfond utland, oljefondet på folkemunne, sier i et lengre intervju med VG at Facebook tok kontakt for flere år siden og lurte på om fondet vil bli med som investor.

– Det var ikke helt i oppstarten av Facebook, men før det ble børsnotert. Vi har ikke anledning til å gå inn i selskaper før de er på børs, så vi kunne ikke gå inn da vi fikk den forespørselen, forklarer Yngve Slyngstad. Han sier muntert at fondet ikke har hatt lyst til regne på hvor mye penger fondet kunne tjent på å gå tungt inn fra starten.

Etter en nedtur i starten er Facebook-aksjen i dag hvert omtrent tre ganger så mye som ved børsnoteringen for fire år siden. I løpet av de årene har oljefondet kjøpt seg opp til å eie litt over en halv prosent av selskapet, en investering som i fjor ble verdsatt til drøyt 13,6 milliarder kroner.

Følg markedet på DN Investor

Økonomi Oljefondet Facebook
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.