Verdens aksjemarkeder har i stor grad hentet inn det brå fallet etter britenes nei til EU. Renter på lange statsobligasjoner har derimot forblitt lave og i noen tilfeller falt videre.

Torsdag forrige uke sluttet renten på norske tiårige statsobligasjoner for første gang under én prosent.

Mandag nærmer den seg 0,96 prosent. Bevegelsen er sterkt korrelert med statsrenter for såkalte trygge havner. Heller ikke tyske eller amerikanske statsrenter har korrigert opp siden avstemningsresultatet.

- S&P 500 er på samme nivå som før Brexit, mens den tiårige amerikanske swaprenten er ned nesten 30 basispunkter. Det er mye. Det er spesielt at aksjemarkedet korrigerer så mye som det har gjort, mens lange renter forblir lave, sier Gaute Langeland, sjefanalytiker i Nordea Markets.

Han mener årsaken til bevegelsen er at en Brexit, om noe, vil være negativt for den økonomiske veksten, og samtidig bety mer stimulans fra sentralbanker, blant annet i form av lavere styringsrenter.

Begge deler taler for økt kapitalflyt til obligasjonsmarkedet.

Ifølge data fra Bloomberg priser markedet nå inn en sannsynlighetsovervekt for renteheving fra Federal Reserve først i slutten av 2018.

- Det er jo utrolig lenge til, sier Langeland.

For en måned siden så markedet for seg renteheving allerede i slutten av juli.

 

Les også: Selger «krisehotell» til Blystad og Adolfsen-brødrene

Solid lunsj på Verdens Ende

Tørr mat i badeland(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Tre myter om elsykkel:

Tre myter om elsykkel
Anders Ølstørn, daglig leder på Birk Sport i Tønsberg, knuser tre myter om elsykkel.
00:47
Publisert: