Fremskrittspartiets alkoholpolitiske talsmann Harald Tom Nesvik frykter at saken med påstander om smøring av butikksjefer i Vinmonopolet, kan være større enn det som til nå er avdekket.

Intern gransking
Fredag morgen ble det klart at Vinmonopolet setter i gang en intern gransking av ti butikksjefer etter at dn.no og Dagens Næringsliv avslørte brudd på Vinmonopolets reglement for kontakt med leverandører.

– Vi så hva som skjedde i Sverige i 2003. Der begynte det også i det små, men saken ble veldig stor. Jeg frykter at dette kan ha et større omfang enn det vi nå har sett, sier Nesvik til NTB.

Krever høring
Han vil ha en høring i sosialkomiteen med blant andre Vinmonopolets toppledelse og sosialminister Dagfinn Høybråten på teppet.

– Et statlig monopol har større behov for troverdighet enn andre bedrifter. Påstander om tvilsomme støttekjøp og gaver til ansatte, som leverandøren Ekjord delvis allerede har erkjent, svekker Vinmonopolets troverdighet. Det er svært viktig å komme helt til bunns i denne saken, sier Frps alkoholpolitiske talsmann Harald Tom Nesvik til NTB.

Takk for hjelpen
– Hvorfor er dette så alvorlig?

– Om det er slik at man kan ta med seg butikksjefer til Hankø og andre steder, hva skjer da i neste runde? Vil de samme sjefene, som takk for hjelpen, anbefale spesielle viner? Gir det bedre plassering i butikken til viner fra den mest gavmilde importøren? Så lenge vi har en monopolsituasjon, er det en meget alvorlig situasjon dersom kjøttvekta skal avgjøre slike ting, sier Harald Tom Nesvik til NTB.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.