Fylkeslege Petter Schou har innkalt psykolog John Sandstrøm, psykiater Pål H. Herlofsen, politilege Stein Ikdahl og lege Eivind Borna som følge av korrupsjonspåstandene i Dagens Næringsliv lørdag.

– Denne saken har en høy alvorlighetsgrad og betydelige implikasjoner. Den griper inn i troverdigheten til både helsevesen og rettsvesen. Derfor er det viktig at disse personene får komme med sin versjon så tidlig som mulig, sier Schou til NTB.

Vurderer anmeldelse
Fylkeslegen vil mandag komme med en vurdering av saken overfor Helsetilsynet. Schou sier det kan bli aktuelt å anmelde forholdene til politiet.

Alle de fire som er innkalt, bortsett fra Pål H. Herlofsen, har bekreftet at de vil forklare seg søndag. Herlofsen er på tjenestereise, og har ikke besvart henvendelsen fra fylkeslegen.

– Jeg vil snakke med dem om alle sider ved saken som berører helselovgivningen: Om de har opptrådt redelig i forhold til attestutskrivelser, og anklagene om korrupsjon.

– Urettferdig
– Hvordan har de reagert på beskyldningene?

– Reaksjonene varierer, men de er ikke uventede. Noen føler seg brukt, andre urettferdig beskyldt, sier Schou.

Fylkeslegen har innkalt til pressekonferanse på sitt kontor klokken 19 søndag.

Ifølge Dagens Næringsliv er falske legeerklæringer solgt til kriminelle.

Erklæringene skal ha blitt brukt for å hindre at tiltalte ble dømt eller for at dømte skulle slippe unna soning i vanlig fengsel.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.