Lærerne trives i jobben, men likevel tenker en av tre på å slutte, ifølge en fersk undersøkelse.

I en forundersøkelse har det nystartede forskningsprosjektet «Skolen som arbeidsplass: trivsel, mestringsforventning, stress og utbrenthet» spurt 2.249 lærere om deres forhold til jobben.

I undersøkelsen svarer 77 prosent av de spurte at de trives godt eller svært godt på jobben. Bare 4 prosent oppgir at de mistrives, skriver.

Lærerne opplever sin rolle som både stimulerende, utfordrende, krevende og ansvarsfull, ifølge forundersøkelsen til forskningsprosjektet.

Vil slutte ofte eller hele tiden
Likevel svarer 33 prosent at de ofte eller hele tiden går med tanker om å slutte som lærer.

– Ifølge internasjonal forskning er lærerne blant yrkesgruppene med sterkest jobbrelatert stress og utbrenthet, forteller leder for prosjektet Einar Melgren Skaalvik, professor ved Pedagogisk Institutt ved NTNU, til Forskning.no.

Han viser til at det tradisjonelt lave sykefraværet blant lærerne er stigende, og at de færreste står i lærerarbeidet til de fyller 67 år. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.