Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Stian Lysberg Solum/SCANPIX
Stian Lysberg Solum/SCANPIX les mer

Samfunn

Kronprinsen solgte kyr for 854.000 kroner

Den kongelige kuauksjonen på Skaugum gård lørdag ble en innbringende affære. 48 kyr ble solgt for en totalsum på 854.000 kroner.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Etter at kronprinsparet bestemte seg for å legge ned gårdsdriften på Skaugum auksjonerte de lørdag bort de fleste av kyrne på gården. De rundt 250 fremmøtte var ikke redde for å rope ut i kampen om dyr med «kongelig» blod.

– Det ble solgt 48 kyr til en totalpris på 854.000 kroner inkludert moms. Den dyreste kua, nr. 882, gikk for 19.600 kroner pluss moms, sier auksjonsansvarlig Terje Bakken i Nortura til NTB.

– Høye priser
Prisene på auksjonen var en del høyere enn vanlig pris. Det var som forventet, mener Bakken.

– Vi hadde regnet med at prisen skulle bli litt høyere for de kongelige dyra, og snittprisen lå vel noen tusenlapper over den vanlige prisen, sier han.

Mannen som sikret seg den første kua på lørdagens auksjon var Torstein Alm fra Gran i Hadeland. Bonden betalte 15.000 kroner for sju år gamle «Svarta» og var meget fornøyd med kjøpet.

– Dette er et godt kjøp. Kua har vel en slakteverdi på rundt 13.000 kroner, og i tillegg får vi jo kalven med på kjøpet, sa Alm til NTB.

Kongelig navn
Bonden vil imidlertid ikke slakte kua med det første. Han mener det blir artig å få en ku med «kongelig» blod inn i fjøset, og navnet har han allerede tenkt ut.

– Det må vel bli Mette det da, etter Mette-Marit. Og kjøper jeg ei til må vel den hete Ingrid. Jeg har 22 kyr, men nå bygger jeg ut til ti til, så de er hjertelig velkomne, sa en lattermild Alm.

Alm hadde planlagt å by på to-tre kyr til, men han fikk kamp utover dagen. 29 melkekyr, 12 drektige kviger og sju kalver ble ropt ut av auksjonarius Odd Finnesand, og etter en rolig start utartet det seg etter hvert en budkrig utenfor kufjøset på Skaugum. (©NTB)

Politikk og samfunn Samfunn
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.