Shippinggründeren Åge Remøy gikk til frontalangrep på formuesskatten på verftskonferansen i Ålesund igår der næringsminister Trond Giske (Ap) var hovedinnleder.

Giske er åpen for å se på en annen ordning, men sier den må være forståelig og robust, skriver Dagens Næringsliv.

Supplybåtreder Åge Remøy fra Fosnavåg hadde ifølge ligningen en inntekt på knappe 2,4 millioner kroner ifjor. Men skatteregningen var på drøye 5,4 millioner kroner fordi Remøy har en formue på 453 millioner kroner.

- Min kapital ligger bundet i de aksjene jeg eier i Rem Offshore. Det er der pengene må hentes når skatten skal betales, sier Remøy.

Han mener dette er «blodig urettferdig» og sier markedet for offshore serviceskip nå er slik at midlene trengs i selskapet.

Rettferdig
Giske mener næringsbeskatningen i sum er god:

- Jeg har ikke noe dogmatisk forhold til formuesskatten og har åpnet for å se på alternativer hvis noen kan foreslå en annen ordning. Det er kommet mange innspill, men en eventuell ny ordning må være forståelig og robust og sikre at den grunnleggende rettferdighetssansen blir ivaretatt. Vi skal fortsatt ha en fordeling av skattebyrden her i landet. Og provenyet må opprettholdes; Vi må ha nok til å ivareta eldreomsorgen, skole, forskning og utvikling, sier han.

Han gjør det klart at det ikke er noen løsning ensidig å sløyfe denne skatten. I så fall ville halvparten av dem som har over 100 millioner kroner i formue blitt nullskattytere. Det vil ikke bli forstått og akseptert, ifølge næringsministeren.

Les også: Sikker på at formuesskatten forsvinner



- Jeg er møkkalei!

- Formuesskatten vil drepe den alminnelige økonomi


<b>Henter formuesskatt i boligen din</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.