Trond Giske er klar til å sprøyte inn milliarder i Hydro dersom selskapet vil satse på norske arbeidsplasser.

– Vi har forventninger om at Hydro skal satse på industriutvikling i Norge. Da står vi også klar med penger, sier Trond Giske til Klassekampen.

De rødgrønne har hittil investert 58 milliarder kroner i statseide selskaper, og nå kan flere investeringer i milliardklassen være på vei. Forutsetningen er at selskapene viser vilje til å satse på norske arbeidsplasser.

– Staten må være en like kravstor eier som private. Vi har vært for redde for å styre de statseide selskapene for å sikre norsk industri, sier Giske.

Han viser til Hydros oppkjøp av det brasilianske gruveselskapet Vale i fjor, der staten la milliarder på bordet. Den gang bidro staten med 4,4 milliarder i en aksjeemisjon. Giske bekrefter at investeringer i samme klasse kan være på trappene, men stiller samtidig et klokkeklart krav til Hydro-ledelsen:

– For at vi skal stille med kapital, må vi vite at Hydro vil bidra med industriutvikling i Norge, at selskapet kan drive framtidsrettet og levere gode resultater. Og jeg er helt overbevist om at ledelsen i selskapet har tatt den beskjeden nå.

Budskapet fra Giske blir tatt godt imot i fagbevegelsen, der det har vært stor bekymring for at Hydros tunge satsning i utlandet vil gå på bekostning av norske arbeidsplasser.

– Jeg er veldig glad for det Trond sier. Fagbevegelsen har lenge ønsket at staten skal ta tydeligere styring i næringslivet, og at man skal ha en tydelig retning i eierskapspolitikken. Nå er det ønsket langt på vei etterkommet, sier LO-leder Roar Flåthen til Klassekampen.

Les også: Sterkt fra Hydro

<b>Giske vil stramme inn på lederlønnsveksten</b>

<b>- Styrket samarbeid mellom Brasil og Norge</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.