– Det er ingen tvil om at avtalen mellom Norge og Russland om delelinjen i Barentshavet har dannet et grunnlag for et nærmere og tettere forhold mellom våre land. Det vil få stor betydning for norsk næringsliv, industriutvikling og arbeidsplasser, sier Roar Flåthen. Den mektige LO-lederen framhever betydningen av Statoils erf#229 og kompetanse.

Det var lørdag at konsernsjefene for de to oljegigantene Statoil og Rosneft signerte en samarbeidsavtale i Moskva om å lete i uutforskede områder offshore i både Russland og Norge.

Avtalen gir Statoil tilgang til lisenser som dekker et område på cirka 100.000 kvadratkilometer i russisk del av Barentshavet og Okhotskhavet, omtrent hele arealet Statoil gjennom tidene har hatt i Nordsjøen.

Avtalen innebærer dessuten at selskapene vil gjennomføre felles tekniske studier av to russiske felt på land. Rosneft får på sin side muligheten til å få andeler i utvalgte Statoil-prosjekter.

– Dette er en positiv avtale for Statoil, Norge og for det framtidige samarbeidet mellom Norge og Russland, sier LO-lederen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.