Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Forbudet mot spilleautomater har kostet Norges Røde Kors dyrt. Larsen, Håkon Mosvold
Forbudet mot spilleautomater har kostet Norges Røde Kors dyrt. Larsen, Håkon Mosvold les mer

Samfunn

Røde Kors taper en halv milliard årlig på forbud

Norges Røde Kors har mistet opptil en halv milliard kroner årlig etter at forbudet mot spilleautomater ble innført sommeren 2007.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Før forbudet ble innført, hadde Røde Kors en årlig inntekt fra spilleautomatene på mellom 400 og 700 millioner kroner, skriver avisen Dagen.

Som en delvis kompensasjon for bortfallet av spilleinntekter, får Røde Kors drøye 200 millioner kroner fra staten gjennom tippenøkkelen.

Kommunikasjons- og markedsdirektør Øistein Mjærum i Norges Røde Kors sier til avisen at de ikke har klart å ta igjen etterslepet i inntekter.

- Det er et gap her, og vi må forholde oss til det og justere aktiviteten deretter, sier Mjærum.

Pantelotteri
Ett av tiltakene for å øke inntektene til humanitært arbeid i Norge, er pantelotteriet Panto. Selv om pantelotteriet ga organisasjonen en inntekt på 18 millioner kroner ifjor, kan det på ingen måte kompensere for bortfallet av inntekter fra spilleautomatene.

Blant flere bekymringer til humanitære organisasjoner som hadde inntekter fra spilleautomatene er regjeringens evaluering av tippenøkkelen, som skal være ferdig i løpet av våren. Det kan bety endringer i fordelingen av inntekter fra overskuddet i Norsk Tipping.

- Vi er bekymret for at regjeringen vil gjøre det vanskeligere å drive frivillig arbeid når de skal evaluere tippenøkkelen, sier Mjærum.

Politikk og samfunn Samfunn
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.