De tre siste årene har vært økonomisk grusomme for investor Haakon Korsgaard (62) og hans heleide selskap Olympia Holding, med et samlet tap før skatt på over 1,25 milliarder kroner.

Selskapet har fortsatt ikke levert regnskap for 2011, men for bare tre år siden hadde selskapet verdier for over 1,4 milliarder kroner. Dette var redusert til nærmere 800 millioner kroner ved inngangen til 2011, og nå er sannsynligvis verdiene krympet ytterligere.

– Det har ikke vært noen hyggelig reise i et marked som er svært vanskelig, sier Korsgaard til Dagens Næringsliv.

Bestrider kravet
Nå vil advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiik slå Korsgaards selskap konkurs med et krav på rundt 1,6 millioner kroner.

– Det gjenstår å snakke med de folkene. Vi bestrider kravet fra Simonsen Vogt og Wiik, sier Korsgaard.

Korsgaard forteller at advokatfirmaet har skrevet en juridisk betenkning for Olympia Holding, og at det er dette som er utgangspunktet for kravet.

– Vil kravet bli betalt?

– Det har jeg ingen kommentar til, sier Korsgaard.

Advokat Oddmund E. Foss representerer Simonsen Vogt og Wiik, som i midten av november ifjor sendte et krav på nær 1,6 millioner kroner til inkasso. Foss sier at han aldri har hørt at Korsgaard har stilt spørsmål ved kravet tidligere.

– Det er helt nytt for meg. Han har ikke uttrykt det overfor meg ihvertfall, sier Foss. Korsgaard tjente 1,5 milliarder kroner da han solgte sin inkassovirksomhet til det børsnoterte selskapet Aktiv Kapital i 2004, men de siste årene har tapene vært stygge. Investoren har truffet dårlig med risikofylte investeringer i biodrivstoff, eiendom på Balkan og aksjespekulasjon.

Politiet krever 30 mill.
Like før jul trakk to styremedlemmer og daglig leder William B. Gram seg fra selskapet. Selskapet står nå uten daglig leder og Korsgaard selv som enestyrer.

– Vi har byttet styre og det er kommet et nytt nå, sier Korsgaard.

Korsgaard sier at det er kommet inn noen utlendinger i styret. I tillegg sier Korsgaard at det er ansatt en ny daglig leder, uten at han vil ut med navn på vedkommende. Det er ikke registrert nye styremedlemmer eller ny daglig leder i Olympia Holding i Brønnøysundregistrene.

– Vi forsøker å konsentrerer oss om hovedområdene våre, som er i Sør-Europa. Jeg har derfor fått inn folk som har ekspertise fra denne delen av verden, sier Korsgaard. Han opplyser at han ikke har planer om å avvikle sitt norske selskap.

Også Korsgaard selv sliter med betalingskrav mot seg. Politidirektoratet tok i november i fjor pant i hans aksjer i Olympia Holding for 30,1 millioner kroner. Kravet stammer fra 2011, da Korsgaard ble dømt til inndragning av 30 millioner kroner. I tillegg ble investoren dømt for utroskap mot eget selskap og brudd på ligningsloven, regnskapsloven og aksjeloven. Også Nordea har tatt pant i investorens aksjer i eget selskap for 2,5 millioner kroner. Korsgaard hadde igår ingen kommentar til disse kravene.

Les mer:
- Det har vært et dramatisk tap
Korsgaard tapte mot Ugland (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.