Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Varfjell, Fredrik
Varfjell, Fredrik les mer

Samfunn

- Ola Borten Moe går av i skam

Bellona-leder Frederic Hauge kaller det svært pinlig at den rødgrønne regjeringen dropper CO2-prosjektet på Mongstad.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

- Vi har blitt fryktelig lurt av denne regjeringen. Denne dagen vil stå som et symbol på denne regjeringens inkompetanse på klimateknologi. Det kommer for alltid til å hvile en merkelapp med påskriften «åtte tapte klimaår» på den rødgrønne regjeringen, sier Frederic Hauge i en pressemelding fra Bellona fredag.

Han var da på vei til pressekonferansen med oljeminister Ola Borten Moe (Sp) og miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) som Olje- og energidepartementet innkalte til fredag ettermiddag.

– Dette er den styggeste politiske krasjlandingen vi noen gang har sett, sier han til NTB.

Hauge reagerer blant annet på at lagerforholdene ved alternative plasseringer ikke er undersøkt samt at dokumentene som ble tilsendt fra anbyderne i mai ikke er offentliggjort.

Heller ikke studien til statens foretak for CO2-håndtering – Gassnova – om alternative plasseringer er ferdig, ifølge Hauge.

– Kasserer vi Mongstad nå, sier vi sannsynligvis farvel til fullskala CO2-rensing i Norge. Jeg kan ikke se at det er noen andre prosjekter som kan komme til 2020, sier han.

Hauge håper den nye regjeringen vil foreta en gransking og at også Mongstad kan være med i en vurdering av andre prosjekter.

– Fortsetter vi Mongstad nå, har vi kastet bort mye penger, kanskje halvparten, men legger vi det helt ned, har vi kastet bort alt. Dette er så pinlig. Det er Borten Moes siste hilsen, sier en opprørt Bellona-leder. (©NTB)

LES OGSÅ: Skrinlegger Mongstad-planer

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Politikk og samfunn Samfunn
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer