- Hadde jeg visst at jeg kunne bli tiltalt for medvirkning hadde jeg hentet pillepressen og kastet den på sjøen, sa Strand Jacobsen i vitneboksen.

39 år gamle Gunnar Strand Jacobsen er en av de fire sørtrøndere som påtalemyndigheten mener har vært bakmenn og styrt det illegale dopingnettverket Anabolic Forums fra starten på 2000-tallet og frem til 2012, da politiet slo til etter avløsinger i Dagens Næringsliv.

Under sin forkl#229 i Sør-Trøndelag tingrett torsdag nektet Strand Jacobsen å ha noen tilknytting til Anabolic Forums, men erkjenner å ha kjøpt to pillepresser og stått bak en storstilt produksjon og salg av doping mellom 2006 og 2008.

Produksjonen skjedde hos den medtiltalte vennen, Kjetil Auren Nilsen. Under dekknavnet ”Trykkern” har Auren Nilsen erkjent å ha produsert over tre millioner dopingtabletter fra 2003 til 2012.

På sjøen
Store deler av produktene ble omsatt gjennom nettbørsen Anabolic Forums, ifølge påtalemyndigheten, som mener det kan ha foregått et illegalt salg gjennom børsen for opp mot 100 millioner kroner i perioden.

Ifølge Strand Jacobsen fikk en familiekrise ham til å slutte både med bruk, produksjon og salg av doping i 2008.

Strand Jacobsen varslet da ifølge seg selv ”Trykkern” om at han ville ut salg og produksjon, men Auren Nilsen skal da ha gitt beskjed om at han ønsket å fortsette

39-åringen overdro da produksjonsutstyr og varelager til vennen, kostholds- og treningsbloggeren Robert Eilertsen, som politiet mener er en annen av toppene i dopingnettverket.

Ifølge Strand Jacobsen hadde han ikke noen kunnskap om at vennene fortsatte produksjonen etter han trakk seg.

- Jeg trodde jeg var helt ferdig med det. Hadde jeg visst at jeg kunne bli tiltalt for medvirkning hadde jeg hentet pillepressen og kastet den på sjøen, sa Strand Jacobsen fra vitneboksen.

”Så ikke ut”
Han tilkjennega i forkl#229en å ha hatt et svært liberalt forhold til doping – også etter at han i 2002 startet treningssenteret Kaliber Gym i Trondheim. Dette driver han fortsatt, og sentret skal i dag ha rundt 900 medlemmer.

- Store muskler var livet, og var viktigere enn alt annet. Det var viktigere å fullføre ingeniørutdannelsen.

- Dopingbruk mer akseptert før. Det var lite forskning og det var uklart om doping var farlig. I miljøet ble det ansatt som helt ufarlig, forklarte Strand Jacobsen.

Han erkjente at treningsstudioet hans, Kaliber Gym, også fikk et visst dopingrenomé på grunn av ham.

- Jeg så ikke ut, jeg var 40 kilo tyngre enn i dag, og så ut som en boler. Bare det førte til rykter. Når du kom inn døra på gymmet så man jo meg. Når du selger selv så vet jo også alle om det.

- Var det greit å bruke doping på Kaliber Gym?

- Jeg hadde en liberal holdning til doping så lenge jeg holdt på med det, men ikke lov å ha det med på gymmet. Økonomisk var ikke det lurt å tillate det der. Vi var avhengige av å ha vanlige medlemmer, litt husmødre og vanlige folk. Kroppsbyggermiljøet i Trondheim er kun på rundt 20 til 30 personer, sa Strand Jacobsen.

Samtlige sju som sitter på tiltalebenken i Sør-Trøndelag tingrett er tiltalt for å hatt sentrale roller i det som er Europas største dopingopprulling. Seks av dem er tiltalt etter den såkalte mafiaparagrafen, for å ha vært en del av en organisert kriminell gruppe, noe alle nekter straffskyld for. Alle sju risikerer over ti års fengsel, om de blir kjent skyldige.

Politiet mener fire av de sju er bakmennene og toppene i nettverket.

LES OGSÅ:

<b>Dopingselgere ga storkjøpsrabatt</b>

<b>Dopingpenger søkk vekk</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.