302 delegater fra Senterpartiet samlet seg mandag på Thon Hotell Arena i Lillestrøm for ekstraordinært landsmøte for å velge ny partiledelse. Som ventet ble Trygve Slagsvold Vedum (35) valgt til leder i Senterpartiet. Større spenning knyttet det seg til hvem som ville vinne nestlederkampen.

Like før klokken 16 ble det klart at den omstridte nestlederen Ola Borten Moe vant nestlederkampen i Senterpartiet.  Han er gjenvalgt som første nestleder. Anne Beathe Tvinnerheim ble valgt til andre nestleder.

Punktum

Borten Moe fikk 160 stemmer mot 142 for Anne Beathe Tvinnereim. Totalt ble det avgitt 302 stemmer under det ekstraordinære landsmøtet på Lillestrøm.

-Tusen takk for tilliten. Jeg vil være en nestleder for hele partiet. Nå skal vi slutte rekkene, vinne viktige slag, utfordre regjeringen og få nye folk med på laget. Gode landsmøte, vi har et lokalvalg å vinne om bare 1 1/2 år, sa Ola Borten Moe i sin takketale til landsmøte etter at han var blitt gjenvalgt som første nestleder i Senterpartiet, skriver partiet i en melding

Han mener at alt ligger til rette for at partiet ikke vil gå splittet ut av duellen det har vært gjennom.

- Jeg føler meg trygg på at når vi nå setter punktum for tiden som har vært, kommer ikke splittelsen til å vare ved. Det blir i denne stund meningsløst å snakke om seierherrer. Vi skal bygge laget sammen alle sammen, og jeg ser frem til å være i lag med dere i tiden som kommer, avsluttet Borten Moe.

Vant forrige gang

Hun benyttet anledningen til å gratulere ham med seieren og slo fast at de to har utkjempet tøffe kamper tidligere. I 2000 var det Tvinnereim som gikk seirende ut i kampen om ledervervet i Senterungdommen.

– I partiledelsen er det summen som teller. Der er vi tre, poengterte hun.

Tvinnereim sier det er partiledelsens ansvar å lege alle sår i Senterpartiet og lover selv å «blankpusse Senterpartiets grønne profil».

 

Saken oppdateres.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.