Blant de pågrepne var kaptein Peter Willcox på miljøorganisasjonens skute Rainbow Warrior, som politiet bordet torsdag morgen, melder nyhetsbyrået AFP.

Ytterligere 30 aktivister ble pågrepet. Aktivistene brukte blant annet gummibåter for å hindre den russiske tankbåten i å legge til kai.

Rundt 80 aktivister deltok i aksjonen, ifølge Greenpeace. Greenpeace mener oljevirksomheten i Barentshavet er en tikkende miljøkatastrofe.

Budskapet «No Arctic Oil» ble malt med store bokstaver på det russiske tankskipet.

- Kapteinen er blitt pågrepet, og skipet er brakt bort, sier polititalsmann Roland Eckers.

Oljen om bord i den russiske tankbåten er den første lasten som leveres fra oljeriggen Prirazlomnaja i Barentshavet. Ifjor høst aksjonerte aktivistene mot Gazprom-riggen, noe som fikk russiske myndigheter til å pågripe 30 internasjonale aktivister og aktivister. Aktivistene risikerte strenge fengselsstraffer for piratvirksomhet, men en etter en ble de løslatt mot kausjon.

Veteranen Willcox, som er kaptein på Rainbow Warrior, var blant aktivistene som tilbrakte flere uker i varetekt etter å ha deltatt i aksjonen i september.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.