Selskapet var en av sponsorene som mandag formiddag sa de ville gå i tenkeboksen før de konkluderte. Ved 17-tiden meldte Aftenposten at konklusjonen var klar: En ripe i lakken, men fortsatt tillit til Northug.

- Red Bull ser svært alvorlig på fyllekjøring og tar avstand fra Petters handlinger i dette tilfellet, skriver selskapets informasjonssjef i Norge, Kristian Kjelman, i en epost til avisen, før han fortsetter:

- Samtidig er Petter Northug i en vanskelig situasjon, og i tråd med vår strategi vil vi hjelpe ham videre fremfor å avbryte samarbeidet med ham. Hvordan Red Bull kan være en best mulig støttespiller i tiden fremover, avgjøres i samråd med Petter.

Overfor NTB ville Kjelman tidligere på dagen ikke si noe om innholdet og størrelsen på Northugs Red Bull-avtale.

- Dessverre, vi kommenterer aldri avtaler.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.