En trussel mot det Norge vi kjenner og er stolte av. Slik oppsummerer Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum politikken til statsminister Erna Solberg (H).

– Høyre gir blaffen i om det bor folk i norske distrikter eller om det produseres mat fra en gård nord i Gudbrandsdalen. Denne likegyldigheten er like kynisk som det norske bankvesenet var en gang på 80-tallet, sier en uvanlig krass Vedum til NTB.

Hilsningstalen i anledning Høyres landsmøte er alt annet enn ærbødig. Senterpartiets leder mener Høyre og Fremskrittspartiet sammen vil «redusere livsgrunnlaget og livskvaliteten for flere hundre tusen nordmenn».

– Det er et faktum at Høyre vil tvinge gjennom sentralisering, kommunesammenslåinger og i praksis en nedleggelse av distriktslandbruket. Konsekvensen på sikt blir en massiv forflytning av folk fra bygder til byer. Norge vil se annerledes ut med slik politikk.

Høyre anklages også for politisk uærlighet.

– Høyre spiller ikke med åpne kort. De vrir seg unna upopulære avgjørelser og styrer unna Stortinget så fort de har muligheten til det. Jeg kjenner mange fornuftige Høyre-folk, flere av dem fra mitt eget fylke, som føler ubehag ved den elite-politikken regjeringen ønsker å gjennomføre, sier Vedum.
 

Les også: Solberg punkterer forslag om kutt i sykelønn og velferdsytelser (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.