Lillestrøm Sparebank er siste bank som nå har innfridd siste del av Statens finansfond som ble etablert under finanskrisen i 2009.

Lillestrøm Sparebank utstedte onsdag et fondsobligasjonslån på 60 millioner kroner, og er dermed den 28. og siste banken som har tilbakebetalt gjelden til Statens finansfond, skriver Finansavisen.

I den såkalte Bankpakke I vedtok Stortinget i mars 2009 etablering av to fond med en kapital på i alt 100 milliarder kroner. Halvparten gikk til det da nye Statens finansfond og den andre halvparten til Statens obligasjonsfond som ble lagt til Folketrygdfondet.

Statens finansfond ble etablert for å sikre at bankene lånte ut penger under finanskrisen. I statsråd i februar ble det besluttet at fondet skulle avvikles ved utgangen av første kvartal i år.

Selv om fondet dermed er historie, er ikke oppvasken etter finanskrisen over. Fortsatt skal 30 milliarder kroner fra den første bankpakken i 2008, innfris, skriver avisen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.