- Det er ikke regjeringens politikk å innføre ensidige tiltak mot andre stater. Dette vil ofte ha en svært begrenset effekt i forhold til å oppnå et endret handlingsmønster. Heller ikke den rødgrønne regjeringen innførte restriktive tiltak mot Israel etter Gaza-krisene i 2009 og 2012, skriver statssekretær Bård Glad Pedersen i Utenriksdepartementet i en epost til Klassekampen.

Pedersen mener imidlertid at EUs sanksjoner mot Russland, som Norge i forrige uke stilte seg bak, kan føre til at landet skifter sin politiske linje mot Ukraina, og bidrar til en løsning på konflikten.

KrF-leder Knut Arild Hareide mener det er riktig at Norge reagerer med sanksjoner mot Russland, men lar være å innføre tilsvarende tiltak mot Israel.

- Det er en prinsipiell forskjell mellom Russland og Israel fordi Israel forsvarer seg mot angrep. Dessuten ville slike sanksjoner ført til at vi mistet den rollen vi har hatt som en mekler, sier Hareide til avisen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.