Høyre mener landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) burde fått tverrpolitisk støtte for sin kamp mot økte matpriser.

– Hvor er Trygve Slagsvold Vedum og Knut Storberget nå? Er ikke Senterpartiet og Arbeiderpartiet opptatt av at vi skal ha et velfungerende marked? spør Høyres næringspolitiske talsmann, Gunnar A. Gundersen.

– Det forundrer meg at de rødgrønne ikke støtter Listhaug når hun legger press på hele matkjeden for å få forbrukernes interesser fram i lyset, sier han til NTB.

Gundersen mener bransjen preges av sterk markedskonsentrasjon og svak konkurranse både på leverandørsiden og dagligvaresiden.

– I dag tjener bonden for lite, forbrukeren betaler for mye, samtidig som det er sterk politisk oppslutning om et importvern for jordbruket. Da kan det ikke være forbudt å spørre seg om en for stor del av verdiene forsvinner i industrien og i handelen og også legge press på dem begge, sier han.

Les også:
- Ja til forgubbing

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.