Jonas Gahr Støre har vaklet fra det ene synspunktet til det andre i oljepolitikken, mener Venstre-nestleder Ola Elvestuen.

Nå oppfordrer han Arbeiderpartiets nye leder om å ta tydelig stilling til et brennbart klimapolitisk spørsmål og si nei til oljeutvinning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

– Støre har en historisk mulighet til å snu sitt eget parti og velge en annen og mer miljøvennlig linje enn den hans forgjenger valgte. Et Ap som går inn for varig vern av de sårbare havområdene vil være en god start på en ny grønn linje, sier Elvestuen til NTB.

Samme oppfordring har tidligere kommet fra SV-leder Audun Lysbakken. Begge opplever Støre som uklar når det gjelder rammevilkårene for norsk oljeindustri.

– Signalene fra Støre om å la deler av oljen bli liggende eller ikke gjøre det, er sterkt forvirrende. Men dersom han inntar en annen holdning enn Stoltenberg om Lofoten, Vesterålen og Senja, vil det være en endring av faktisk politikk, ikke bare tom retorikk som vi har sett hittil, sier Elvestuen.

Les også:
Høyre ber de rødgrønne støtte Listhaug  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.