Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
NJET. Ola Elvestuen (V), leder av energi- og miljøkomiteen på Stortinget, vil stoppe leteboring ved russergrensen. Foto: Fartein Rudjord
NJET. Ola Elvestuen (V), leder av energi- og miljøkomiteen på Stortinget, vil stoppe leteboring ved russergrensen. Foto: Fartein Rudjord les mer

Jonas Gahr Støre

Venstre ber Støre si nei til olje i nord

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Jonas Gahr Støre har vaklet fra det ene synspunktet til det andre i oljepolitikken, mener Venstre-nestleder Ola Elvestuen.

Nå oppfordrer han Arbeiderpartiets nye leder om å ta tydelig stilling til et brennbart klimapolitisk spørsmål og si nei til oljeutvinning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

– Støre har en historisk mulighet til å snu sitt eget parti og velge en annen og mer miljøvennlig linje enn den hans forgjenger valgte. Et Ap som går inn for varig vern av de sårbare havområdene vil være en god start på en ny grønn linje, sier Elvestuen til NTB.

Samme oppfordring har tidligere kommet fra SV-leder Audun Lysbakken. Begge opplever Støre som uklar når det gjelder rammevilkårene for norsk oljeindustri.

– Signalene fra Støre om å la deler av oljen bli liggende eller ikke gjøre det, er sterkt forvirrende. Men dersom han inntar en annen holdning enn Stoltenberg om Lofoten, Vesterålen og Senja, vil det være en endring av faktisk politikk, ikke bare tom retorikk som vi har sett hittil, sier Elvestuen.

Les også:
Høyre ber de rødgrønne støtte Listhaug  

Politikk og samfunn Arbeiderpartiet Venstre Jonas Gahr Støre
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.