– Hvis noen spekulerer i at det vil bli tvungen lønnsnemnd eller noe annet, må de bare være klar over at det er ikke noe å spekulere i. Det er partenes ansvar å finne en løsning, sier hun til NTB.

Utdanningsforbundet alene vil ha nesten 9.000 streikende medlemmer i neste uke med mindre partene kommer til enighet på tampen av helgen. Søndag ettermiddag tydet ingenting på en snarlig løsning på konflikten, som vil bli trappet opp neste uke.

Solberg understreker at hun håper streiken snart er over, men har ikke tenkt å gripe inn for å få slutt på konflikten.

– Vi er ikke i en situasjon nå hvor tvungen lønnsnemnd er et reelt vurderingstema, sier statsministeren.

Hun vil ikke uttale seg om når lønnsnemnd kan bli aktuelt.

– Tvungen lønnsnemnd er det veldig strenge regler for når du kan bruke. De fleste streiker som er blitt avsluttet av tvungen lønnsnemnd, har dreid seg om fare for liv og helse eller veldig store økonomiske virkninger, sier hun, og minner igjen om følgende:

– Dette er en lovlig streik, en arbeidslivskonflikt. Det er partenes ansvar å finne løsninger på dette.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.