Carl I. Hagen (Frp) mener OL-etaten i Oslo har kastet bort penger på unødig lobbyvirksomhet i forsøket på å få vinter-OL. Han ønsker en gjennomgang av pengebruken, og får tverrpolitisk støtte.

OL-etatens arbeid med søknaden ble stoppet umiddelbart etter at det torsdag ble klart at regjeringen ikke vil kunne gi en statsgaranti. Nå vil Frp-nestoren og flere andre politikere ha en gjennomgang av etatens regnskap og utgifter til lobbyvirksomhet, skriver Klassekampen.

– Denne pengebruken har vært helt håpløs. Vi har sagt klart ifra om at vi ikke ønsket at det skulle gå noen penger til lobbyvirksomhet, sier Hagen.

Rødts leder Bjørnar Moxnes minner om at utgangspunktet for mandatet til etaten var at de skulle utrede og skrive en søknad om OL.

– Ikke at de skulle bruke millioner av kroner på en kampanje for ja-siden, sier han.

- Mener det vil stå seg i enhver gransking

Oslo kommunes OL-etat har fram til nå brukt nærmere 225 millioner kroner hvis man regner med midlene som ble bevilget for hele 2014.

Marianne Borgen (SV) leder komiteen som har ansvar for idretten i kommunen. Hun sier at hun vil ta initiativ til en åpen debatt i bystyret om søknaden.

Venstres byråd Hallstein Bjercke, som har hatt ansvaret for Oslos OL-søknad, sier han ikke er negativ til en gjennomgang.

– Jeg er utrolig stolt av det arbeidet Oslo 2022 har gjort, og mener det vil stå seg i enhver gransking, sier han til Klassekampen.

 

Les også: Dette mener DNs lesere om OL-avgjørelsen


 
IOC: – En tapt mulighet for Norges befolkning

 
Slik feirer Tromsø OL-tapet  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.