Etter over 40 år i opposisjon, og med en rekke alternative statsbudsjetter bak seg, la Frp frem sitt første statsbudsjett i regjering onsdag.

- Var det slik du hadde sett for deg?

- Vi får igjennom mer i regjering enn vi fikk opposisjon, svarer tidligere partileder Carl I. Hagen.

- Men vi må også erkjenne at vi med 16 prosents oppslutning og som juniorparti i regjeringen ikke kan få fullt gjennomslag for Frps politikk, sier Hagen, og oppsummererer:

- Veldig mye går i riktig retning, men det er litt for lite.

Mer til folk flest

Hagen var Fremskrittspartiets formann fra 1978 til 2006, og holder hardt i partiets kjernesaker.

- Jeg er glad for å se tretallet for oljepengebruk, men jeg har selv gitt uttrykk for at de kunne funnet mer til skatte- og avgiftslettelser for folk flest. Som jeg har ønsket får vi også en økning i investeringene i infrastruktur, men de må fortsette å vokse, sier Hagen.

Han trekker også frem at regjeringen innen enkelte områder bruker penger på en måte som ikke legger press på norsk økonomi, en fremgangsmåte Hagen har argumentert for i flere år.

- De kjøper blant annet sonings- og behandlingsplasser i utlandet. Det gjøres nå i Nederland, jeg håper vi kan gjøre det samme i Baltikum, sier Hagen.

Les mer om hva Hagen synes er bra og mindre bra i statsbudsjettet i Dagens Næringslivs torsdagutgave:

Hadde håpet på skarpere lut dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.