Inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) foreslår krav om bestått prøve i samfunnskunnskap og norsk muntlig for innvandrere som vil bli norske statsborgere.

Regjeringspartiene ble enige med støttepartiene Venstre og KrF om å innføre testen i Sundvolden-erklæringen. Nå sendes lovforslaget ut på høring.

– Grunnleggende kunnskaper om det norske samfunnet og et minimum av muntlige ferdigheter i norsk er dessuten avgjørende for vellykket integrering, sier Horne.

Hun viser til at det allerede er krav om gjennomført opplæring i norsk og samfunnsfag, og mener søkerne må kunne vise til resultater fra denne opplæringen.

Kravet skal gjelde søkere om norsk statsborgerskap mellom 18 og 67 år. P

ersoner som har vist at de har tilstrekkelige kunnskaper, eller som ikke er i stand til å delta i norskopplæring, skal være unntatt for kravene, ifølge departementet.

Les også:
Vil gi 77,5 millioner til terrorkostnader
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.