– Det er rystende at et selskap som er eid og kontrollert av staten, kan påstå at å utvinne et gigantisk oljefelt er miljøvennlig. Den type retorisk grønnvasking er direkte farlig, sier Hansson til NRK.

Det var Statoils leder for aktivitet på norsk sokkel, Arne Sigve Nylund, som tirsdag sa den miljøvennlige oljeutvinningen på Johan Sverdrup-feltet passet godt med at FN søndag kom med nye advarsler om global oppvarming.

– Oljeutvinning blir aldri miljøvennlig, selv med kraft fra land. Dette viser at Statoil har fullstendig mistet all bakkekontakt, sier sentralstyremedlem Tina Andersen Vågenes i Natur og Ungdom.

Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet sier norsk olje og gass så langt har gitt et utslipp av 15,6 milliarder tonn CO2. Det som antas å ligge igjen kan gi et ytterligere utslipp på 18,6 milliarder tonn.

– I Johan Sverdrup-feltet ligger det nok olje og gass til et utslipp på 889 millioner tonn CO2. Det er 16 ganger det årlige norske utslippet, sier Haltbrekken til NTB.

Les også:
Han kan bruke 220 milliarder kroner
Last ned Visa-kortet til mobilen
Sjeføkonom: Renten kan bli null også i Norge (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.