På fredag ble nominasjonskomiteen i Oslo Frp enige om en siste innstilling til kommunevalget 2015. Her foreslås Frp-veteran Carl I. Hagen på en tredjeplass.

- Jeg tar dette til orientering, sier Hagen til DN om den endelige innstillingen.

Han vil fremdeles stille som kandidat til førsteplassen på nominasjonsmøtet 1. desember.

- Det har jeg tidligere meddelt partiet, understreker den tidligere Frp-formannen.

«Fair»

Hagen er i dag gruppelederen for partiet i bystyret.

Nominasjonskomiteen har i to runder degradert han som partiets ordførerkandidat. Først ble han plassert på femteplass, dernest på tredje.

- Jeg sto på førsteplass sist og nominasjonskomiteen ønsker å vrake meg. Det har den selvsagt anledning til, sier han.

På førsteplassen troner nå Camilla Wilhelmsen, som tidligere i år ble innstilt som ny leder i Oslo Frp. På andreplass kommer leder for Østensjø Frp Tommy Skjervold.

- Jeg skjønner at nominasjonskomiteen mener at en annen kandidat er bedre kvalifisert til å møte Raymond Johansen, Stian Berger Røsland, Marianne Borgen og Bjørnar Moxnes i valgkampen, sier Hagen.

- Støtter du vurderingen?

- Det tar ikke jeg stilling til. Det er det nominasjonsmøtet som skal avgjøre. Jeg skal vinne og tape med samme sinn, svarer Frp-veteranen.

Sikret sete

Komiteen har kumulert de tre øverste kandidatene på listen.

DN skrev i sommer at Hagen skal ha gitt komiteen beskjed om at han ikke er interessert i å gå på en ny runde som byråds- eller ordførerkandidat. Han skal ha vært fornøyd med å få en plass høyt nok oppe til å komme inn i bystyret. Ettersom Hagen alltid får flere tusen ekstrastemmer, er han sikret sete i bystyret uansett. Likevel skal det ha vært sterke reaksjoner da Frp-veteranen ble dyttet ned til en femteplass.

- Er du skuffet med en tredjeplass i dag?

- Jeg er vant til å være med i konkurranser. Og konkurranser er «fair» greier, svarer Hagen.

«Klok liste»

Leder i nominasjonskomiteen, Christian Tybring-Gjedde, viser til at det er lederen av Oslo Frp som er på topp.

- Dette er en klok liste. Vi har funnet en miks av sultne, unge talenter og mer erfarne politikere - og også kvinner og menn, sier Tybring-Gjedde til DN fredag kveld.

Dette er de ti øverste plassene:

  1. Camilla Wilhelmsen
  2. Tommy Skjervold
  3. Carl I. Hagen
  4. Lisbet Natland
  5. Øystein G. Sjøtveit
  6. Toril Charlotte Ulleberg Reynolds
  7. Aina Stenersen
  8. Tone Larsen
  9. Siri Ulleberg
  10. Hårek Hansen

Les også:
Tar innersvingen på Skavlan
Jakter mojo
En av to nordmenn tror de har tjent minst én million på boligen sin (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.